Over Sandra Poppema

Contact Sandra

Sandra en haar paard Kyra

E-mail: hippologic@gmail.com

HippoLogic

In het Grieks betekent ‘hippo’ paard en ‘logic’ betekent wetenschap.

HippoLogic’s trainingsmethode is gebaseerd op wetenschappelijke feiten (paardengedrag, leertheorie, psychologie) gecombineerd met Sandra’s jarenlange ervaring met het africhten van paarden, het lesgeven van klanten en haar passie voor paarden.

Missie van HippoLogic

Sandra’s missie met HippoLogic is het verspreiden en promoten van op wetenschap gebaseerde kennis over de leertheorie om ethische paardentraining onder paardeneigenaren en ruiters te bevorderen, met als doel de communicatie tussen mens en paard te verbeteren zodat beide profiteren van de relatie en training.

Positieve bekrachtiging (clickertraining)

Clickertraining is de meest ethische manier van paarden training. HippoLogic maakt alleen gebruik van positieve bekrachtiging om paarden te trainen en dit is ook de enige manier van trainen die Sandra nog gebruikt, doceert en promoot.

Iedereen bevindt zich echter in zijn eigen proces van leren en cursisten en klanten hoeven zelf niet enkel en alleen positieve bekrachtig te gebruiken met hun paard. Sandra begrijpt heel goed dat iedereen zijn eigen weg hierin vindt. Ze heeft zelf ook niet van de ene op de andere dag van alle traditionele en natural horsemanship gebruiken laten vallen om alleen nog maar te clicker trainen. Het was een jarenlang proces om te komen waar ze nu is.

Sandra Poppema, ing. 

Sandra studeerde af aan het Van Hall Instituut als Dierkundig ingenieur.

De focus van Diermanagement lag op de mens-dier relatie en het dierenwelzijn. Ethiek, en dierenwelzijn waren de belangrijkste topics, naast biologie en management. Sandra stopte na haar studie niet met leren en bleef deze onderwerpen bestuderen met een focus op de communicatie tussen paard en ruiter.

Na haar studie werkte ze jarenlang als redacteur bij een dierenboekenuitgever. Sandra heeft 2 boeken geschreven en is mede auteur van een derde boek over dieren. Daarnaast heeft ze artikelen gepubliceerd in magazines zoals Bit Magazine, Paard & Lifestyle en Canadese magazines als Saddle Up, Pet Connection en Rider Fitness.

Paardrijlessen, grondwerk, paarden training workshops

Het helpen van ruiters en het trainen van paarden zijn Sandra’s grootste passies. Ze heeft zich ontwikkeld als instructeur en ze haalde haar ORUN diploma en haar Centered Riding certificaat.

Ze nam ontslag bij de uitgeverij om haar eigen bedrijf HippoLogic op te richten om zich fulltime bezig te houden met het helpen en onderwijzen van ruiters en het promoten van paardvriendelijke training methodes.

 

NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren)

Sandra volgde zelf jarenlang privé lessen en van haar instructrice leerde ze het gebruik van NLP in paardrijlessen en workshops. Sandra gebruikt NLP in haar lessen om effectief en opbouwend te communiceren met haar studenten.

Ze kan snel en effectief iemand helpen zijn doelen te vinden. Sandra helpt haar cursisten hun doelen in kleine -haalbare- stappen te verdelen en motiveert zowel paard als ruiter deze doelen te bereiken.

Dit is echter iets dat niet zo vanzelfsprekend is en in 2016 is Sandra begonnen met het aanbieden van een online cursus om paardenliefhebbers te helpen met het waarmaken van hun paardendromen. De cursus wordt in het Engels aangeboden, neem een kijkje op de Canadese website van HippoLogic.